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4. The new proposed 12.6 of the SAAH states, “The student may no longer be counted for virtual ADA 
funding once the student has 10 or more unexcused absences in a six-month period in the current 
school year while enrolled in remote instruction. Once this threshold is reached, the student may 
continue to receive instruction remotely but will not generate ADA funding. Should the student 
return to on-campus
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7. If the PRS student is receiving daily instruction remotely from their regular teachers, does the CEHI 
teacher need to provide additional services? 

 
If an LEA chooses to offer a PRS program, the district must offer CEHI services as part of that program. 
The assigned CEHI teacher must still provide any additional pregnancy support the student may 
need in addition to the student’s regular instruction. This instruction or support may look different in a 
remote environment and may be different for each student depending on their individual needs. 

 

8. Can the LEA provide PRS/CEHI through remote homebound instruction? (4 hours of instruction per 
week, see Section 12.3.3 of the SAAH.) 

 
 

The school must submit an “Other” Waiver to provide remote homebound instruction to a student. 

In order to qualify for remote homebound instruction, the student must: 

�x be experiencing prenatal or postpartum complications and receive a doctor’s note for remote 
PRS (see Question 9 for doctor’s note requirements), or 

�x meet the eligibility criteria in Section 12.3.3 of the SAAH (qualify as “medically fragile”). Note: 
this eligibility can be extended to the student if their newborn qualifies as medically fragile 
(see Question 11 of this FAQ). 

For more information on submitting a waiver for remote homebound instruction, see the State 
Waivers Guidebook, page 28. 

 

 
9. What must the doctor’s note include in order for a student who is experiencing prenatal or 
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14. Can a teacher be teaching students in a classroom and also be providing remote instruction for a PRS 
student? 

 
No, each method requirements are as follows even if the student is PRS/CEHI: 
�x Remote instruction: 

  for remote 
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17. Section 9.11 of the SAAH states: “The time spent on campus receiving temporary, limited support 
services or taking required state assessments must not count as any part of the number of hours 
served as CEHI for eligible days present.” 

 
Based on this guidance, if a student is receiving CEHI through remote instruction, are they still 
required to go back home and fulfill remote attendance requirements? 

 
No. When a PRS student is at home learning remotely through the LEA’s remote synchronous or 
asynchronous instructional methods, their attendance should be reported in accordance with the rules 
for each method 
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